De Voedselbank gaat verhuizen!

18 oktober 2019

De Voedselbank gaat verhuizen naar Schelluinsevliet 11 en 13. Op de nieuwe locatie zijn de ruimtes volledig gestript, indelingen aangepast, elektrische installatie en verlichting vervangen, sanitaire- en watervoorzieningen aangepast, vloeren vernieuwd, wanden en plafond gespoten, schilderwerk uitgevoerd, zonwering vernieuwd, keuken geïnstalleerd, internet aangelegd. Samen met Poort6 en onze vrijwilligers hebben we deze klus aangepakt.
De planning is dat wij 31 oktober onze cliënten op de nieuwe locatie kunnen ontvangen.

De Voedselbank Gorinchem heeft momenteel gemiddeld 112 cliënten waarbij wij wekelijks ca. 300 personen van voedsel voorzien. Dat doen wij met ca. 45 vrijwilligers.
Onze vrijwilligers halen wekelijks producten op bij de lokale supermarkten, bakker, bij een distributie centrum van Voedselbanken Nederland en is er een ruilhandel van producten met de lokale Voedselbanken in de regio. Opgehaalde producten worden vervolgens uitgezocht, in stellingen geplaatst en/of in de opslag genomen. En iedere donderdagmiddag is de uitgifte van de pakketten aan de cliënten.
Dankzij giften hebben wij aanvullend ook “gezond” voedsel voor onze cliënten kunnen kopen.
Ook hebben wij een ANBI status, waardoor in bepaalde gevallen uw donatie fiscaal aftrekbaar is.
Onze Voedselbank heeft een z.g. Groencertificaat wat betekent dat wij (moeten) voldoen aan eisen en vooraarden van de NVWA. Wij zijn er trots op dat wij bij de laatste jaarlijkse controle de maximale score hebben gehaald.

Een gedeelte van de verbouwingskosten hebben wij de afgelopen jaren gelukkig al kunnen reserveren. Daarnaast heeft Voedselbank Nederland een donatie gegeven voor de aanschaf van een koel en vriescel. Van Albert Hein Nederland krijgen we de winkelinventaris. Met dit alles zijn we al heel blij, maar we hebben behalve voor de verbouwingskosten, ook uw hulp in de komende jaren nodig. Wij worden namelijk, na 15 jaar gratis gehuisvest te zijn geweest, nu geconfronteerd met het betalen van huur, energielasten e.d. Wij zijn een organisatie die geen financiële omzet genereert maar volledig afhankelijk is van donaties. Daarom onze vraag: wil je ons eenmalig of periodiek sponsoren met een storting op onze rekening t.n.v. Stichting Voedselbank Gorinchem NL34INGB0005266993.

Namens bestuur Voedselbank Gorinchem
Arie de Bruin (voorzitter)
Tel. 0654374058
Email: adb.vb@ziggo.nl

Terug naar nieuws overzicht

«
»