Zinzondag VVP

05 maart 2019

Op zondagmiddag 17 maart verzorgt op uitnodiging van de VVP  Lekkerkerk en omstreken Kamel Essabana een lezing over “Wat weet u eigenlijk van de Islam”?

Vaak wordt over de islam gesproken alsof we precies weten wat we dan bedoelen en waar we het over hebben. Maar is dit wel zo? Net zomin als over het christendom bestaan er over de islam eenduidige opvattingen. Het zijn complexe grootheden. Kamel Essabane weet ons op een heldere en prettig relativerende stijl de grondbeginselen van de islam duidelijk te maken. In zijn inleiding wordt stil gestaan bij het islamitisch Godsbeeld en mensbeeld. En ook de betekenis van Allah, de profeet Mohammed, de Koran en de shari’a voor moslims komen aan de orde. Ook is er veel gelegenheid tot het stellen van vragen.

Kamel Essabane is docent islamitische godsdienst op de lerarenopleiding aan de Thomas More hogeschool in Vlaanderen en onderwijsbegeleider identiteit en levensbeschouwing bij Arkade. Daarnaast schrijft hij boekrecensies voor nieuwwij.nl en is hij verbonden aan het Fahm Instituut als docent islamitische filosofie en aan Su-Shi intrafaith dialogue, een platform voor dialoog tussen soennieten en sjiieten.

De lezing vindt plaats in de Grote of Johanneskerk, Kerkplein 4 in Lekkerkerk. Aanvang 15.00 uur.

De toegang is gratis en aan de uitgang is er een openschaalcollecte.

Terug naar nieuws overzicht

«
»