Professor Arjo Klamer gaat voor in deze dienst.

Het thema van de dienst is: Hoe rijk zijn we werkelijk?
We wonen in een rijk land. De meesten van ons hebben genoeg. Vergeleken met onze ouders doen we het veelal beter. Toch? Wat wil Jezus ons dan vertellen met het verhaal over Lazarus en de rijke man? Dat we juist niet gezegend zijn met al onze rijkdom? Moeten we ons misschien schuldig voelen?

Arjo Klamer studeerde in 1978 af in de economie aan de Universiteit van Amsterdam, promoveerde in 1981 aan de Duke University in de Verenigde Staten en doceerde van 1981 tot 1994 economie aan verschillende universiteiten in dat land. Tegenwoordig is hij met zijn vrouw woonachtig in Hilversum.
In 1983 publiceerde hij een boek, waarin hij een aantal invloedrijke economen uit de school van de Nieuw-klassieke macro-economie en een aantal van hun tegenstanders uit de neokeynesiaanse school interviewde.
Hij publiceert wetenschappelijke artikelen en boeken en schrijft columns in verschillende dagbladen; deze hebben vooral een economische invalshoek. Ook is hij bestuurslid van verschillende cultureel-sociale instellingen.
Verder is hij voorzitter van de Vereniging Filosofie Oost West dat als doel heeft inzichten van de Oosterse filosofie over te brengen in een westerse context. Samen met Jan Marijnissen behoort hij sinds 2001 tot het bestuur van de commissie ‘Stop de uitverkoop van onze samenleving”.
Klamer staat ook bekend om zijn euroscepsis. Zo was hij een tegenstander van de invoering van de euro met als belangrijkste argument dat de Europese politieke unie niet sterk genoeg is om een monetaire unie waar te maken. Verder staat hij kritisch tegenover globalisering en bepleit het denken over een andere economie. Hij staat voor een economie die gericht is op het realiseren van belangrijke waarden. Het doel zou moeten zijn de ontwikkeling van kwaliteiten in plaats de toename van kwantiteiten.