De opname van deze dienst wordt gedaan de heer Onno Albada uit Dalem voor.

Onno schreef ons:
Henk van Vliet verblijdde me met het lenen van het boek over Russisch realisme, een tentoonstelling in het museum van Assen met als centraal schilderij De Wolgatrekkers, als je goed naar het schilderij kijkt heet dat geen werken meer maar afbeulen, zeker in onze technologische wereld waarin het meeste zware werk door machines wordt gedaan. Maar afbeulen is deze dagen wel het werk van vitale beroepen, mensen in de zorg( denk maar aan patiëntenvervoer of mensen overbrengen van het ene bed naar het andere of denk aan de extra diensten die mensen in de zorg draaien om de vele zieken te verzorgen, zowel in ziekenhuis als thuiszorg als in verpleegtehuizen), chauffeurs en werkers in het transport, de voedselvoorziening. Alle verloven in de zorg zijn ingetrokken( wat denkt u van de arts in het Rotterdamse EMC die verkouden en ziek, toch na een verblijf in Noord-Italië gesommeerd werd op zijn werk te verschijnen).
Werken kortom is elke dagvullende bezigheid waarvoor een mens zich gesteld ziet. De vraag voor ieder van ons is: Is het een zinvolle bezigheid? Zeker in het licht van Prediker. Welk voordeel heeft de werker bij datgene waarvoor hij zich afbeult?
Aan het begin van de preek stel ik vragen over werken, dan kunt u er vast over nadenken. En als u zich wil voorbereiden, zoek dan het schilderij de Wolgatrekkers op internet maar op. Die mensen werken alsof hun leven ervan afhangt.

We gaan de kinderen missen, de kinderen met hun Palmpasenbomen zingend in optocht door de kerk, maar graag tot volgend jaar, dan wordt het weer Palmpasen!

De komende zondagen (in ieder geval tot en met 6 april) nemen we de dienst op. De voorganger zal bij de opname zijn, de koster en een ambtsdrager. De diensten worden uitgezonden via Kerkomroep.

Maak vooral gebruik van de gratis Kerkomroep-app!
De Kerkomroep-app is eenvoudig in gebruik, juist ook voor ouderen. Ook dat zorgt er voor dat mensen thuis makkelijker contact met Kerkomroep kunnen krijgen.

De Kerkomroep-app is gratis te downloaden:
voor Android
voor Apple