Scipio app

19 november 2023

Scipio App
In navolging van de andere wijkgemeentes van de PGG, willen we met het OP de Scipio-App gaan gebruiken.

Enkele functionaliteiten van de app zijn:
Agenda, Nieuwsberichten, Collecten, Communicatie tussen leden binnen groepen. Omdat het telefoonnummer gedeeld kan worden via de app kun je dit ook gebruiken in Whatsapp.

Leden van de wijkgemeente Grote Kerk gebruiken deze app al een tijdje en zijn enthousiast over de mogelijkheden. Wijkgemeente Oosterlicht is er net mee begonnen.

Het gebruik van de app versterkt het gemeenteleven en verbetert de communicatie.
In de app kunt u een “potje met geld vullen” waaruit aan collectes kan worden gegeven.

Als u de app wilt gaan gebruiken voor het OP, dan is het noodzakelijk dat wij enkele gegevens van u ontvangen. Hiervoor moet u het aanmeldformulier invullen en verzenden.

Let op: de gevraagde gegevens zijn persoonsgebonden. Dit betekent dat ieder lid zich afzonderlijk (met eigen emailadres) aan moet melden om gebruik te kunnen maken van de app.

Ook belangrijk: we koppelen de app aan ons ledenadministratiesysteem (LRP) om te kijken of u lid bent van de wijkgemeente. Dat houdt in dat we de emailadressen van Scipio en LRP gelijktrekken! U dient dus één emailadres op te geven voor gebruik in LRP (Kerkbalans!) en Scipio.
Als u een telefoonnummer op geeft, dan voeren we dat ook in LRP op.

De Scipio App voldoet aan de AVG, wat tenminste betekent dat zeer zorgvuldig omgegaan wordt met al uw (privacygevoelige) gegevens:

  • De app is alleen volledig te gebruiken door leden die lid zijn van onze wijkgemeente Open Pastoraat;
  • Alleen de beheerder van onze wijkgemeente kan de aanmeldgegevens zien;
  • In de app kan een lid het eigen profiel op onzichtbaar zetten zodat deze niet op de ledenlijst wordt getoond.

Met de app kun je ook, als gast, inloggen bij andere kerken in het land, maar dan kun je minder zien. Je kunt dan wel aan collectes geven en de agenda bekijken.

We hopen dat u het formulier invult en instuurt, zodat we kunnen genieten van een breed inzetbare en goed functionerende app die ons allen verbindt!
Zodra de app door u gebruikt kan worden informeren we u.

Bekijk hier het promotiemateriaal en de filmpjes met uitleg.

Terug naar nieuws overzicht

«
»